Figyelem felhívás a költségosztós elszámolások kapcsán!

2022. december 30., 08:46
Pontatlan radiátoros költségosztós elszámolások!
Tisztelt Közös Képviselők!
Tisztelt Érintettek!
 
Felhívjuk figyelmüket, a radiátoros költségosztós elszámolások,mérőleolvasási, elszámolási anomáliájával kapcsolatba!
 
Több társasház képviselője, lakója is hozzánk fordult azon észrevételével, hogy a radiátorokon lévő költségosztó készülékek a fűtésszezon vége előtt már nullázódtak, vagy a költségosztást végző cég a fűtésszezon befejezése előtt leolvasta a radiátorokon lévő készülékeket, így a ezen időszakot követő mért értékek elszámolását a költségosztós elszámolást végző cég nem, vagy az elszámolást követő időszakban veszi figyelembe.
 
Kérjük, amennyiben a fenti elszámolási problémával találkoznak abban az esetben azt elsősorban az Önök érdekében az alábbi fenntartásokkal kezeljék:
 
- Amennyiben a költségosztós elszámolás, nem a tényleges záró mérőállásokkal történik, abban az esetben az érintett időszakban (mérő nullázást érintő időszkban) a társasházukban, épületükben történő tulajdonos/bérlőváltozás során elszámolási vitás esetek alakulhatnak ki!
- Vitás esetekből adódóan, ill. az elszámolások pontatlan elkészítéséből adódó ismételt elszámolást a szolgáltató csak térítés ellenében tudja ismételten elkészíteni!
 
Kérjük, hogy minden esetben ragaszkodjanak a radiátoros költségosztó készülékek a fűtési szezonon łívüli időszakban történő leolvasásához, azok záró értékeinek az elszámolásokban történő realizálásához, megelőzve a vitás eseteket!
 
Jogszabály alapján a hivatalos fűtésszezon szeptember 15. és május 15-közti időszak! Ezen időszakon kívül szükséges a mérők leolvaását tervezni, kérni a költségosztást cégző cégtől!
 
Jelen tájékoztatónkban közöltek alapján Kft.-nk a beérkezett elszámolások közül, az egyes elszámolást végző cégek által készített dokumentumokat fenntartásokkal kezeli!
 
Megértésüket köszönjük!
 
Régióhő Kft.

« Vissza az előző oldalra!


Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. - Magyar